14.07.2023

Swan European Regatta rantautuu Turkuun 19.–23. heinäkuuta

Airistolla järjestettävän purjehduskilpailun ohessa Forum Marinumin alueella järjestetään torstaista sunnuntaihin monipuolista oheisohjelmaa laadukkaan musiikin ja herkullisen ruoan parissa. Oheisohjelma sai viimeisen silauksensa, kun perjantain viimeiseksi esiintyjäksi vahvistui Redrama.

Regatta tuo Forum Marinumin alueelle mittavan ja täysin pääsymaksuttoman oheisohjelman. Huippuesiintyjät aloittavat soiton iltapäivisin, ja musiikista voi nauttia pitkälle iltaan.

– On hienoa, että osana Turun monipuolista tapahtumakesää järjestetään myös täysin pääsymaksuttomia ja kaikille avoimia tapahtumia. Swan European Regatta on upea lisä kesän merellisiin tapahtumiin, ja Forum Marinumin alue tarjoaa yleisöohjelmalle aivan mahtavat puitteet, Turun kaupungin tapahtuma- ja viestintäpäällikkö Saara Kemppi iloitsee.

Musiikkipainotteinen ohjelma Forum Marinumilla

Torstaista lauantaihin letkeisiin tunnelmiin Forum Marinumilla virittelee Turun konservatorion Lempee-yhtye. Torstaina 20. heinäkuuta lavalla nähdään myös Tuula Amberla & Pieni Jazzorkesteri sekä Aija Puurtinen & Reporters. Muun muassa Honey B. & T.-bones -yhtyeen solistina tunnettu Puurtinen esittää omia ja lainattuja klassikoita yhdessä rock-musiikista, countrysta ja bluesista ammentavan suurisoundisen trion kanssa.

Perjantaina viihdemaailman monitaituri Maria Lundviihdyttää jazzpainotteisella esityksellään. Loppuillan meiningistä vastaa The Voice of Finlandin tähtivalmentajana ja Vain elämää -ohjelman artistina nähty räppäri Redrama.

Energistä menoa on luvassa myös lauantaina, kun kahden sooloartistin duo Osmo Ikonen & Petteri Sariola esittävät omia originaalisävellyksiään sekä räiskyviä cover-versioita kaikkien tuntemista kappaleista. SuomiLOVE-ohjelman solistina tutuksi tullut Ikonen on monille tuttu myös useiden tunnettujen yhtyeiden, muun muassa Sunrise Avenuen ja Elastisen riveistä. Ikonen ja Sariola ovat molemmat tahoillaan julkaisseet useita levyjä ja keikkailleet sooloartisteina ympäri maailmaa.

Iltaa jatketaan turkulaislähtöisen Louie Bluen rentojen ja kansainvälisten r&b-soundien tahdissa. Lauantai huipentuu lukuisista tv-ohjelmista ja laulukilpailuista ponnistavan panamalais-suomalaisen Astrid Nicolen johdolla.

Torstaista sunnuntaihin tarjolla on huippuartistien musiikin lisäksi myös Yum Baon, Bentån ja ravintola Nomadin makuja maailmalta. Yum Baon raikkaat aasialaiset maut sopivat hienosti kesäiseen tunnelmaan. Bentån listalla on modernia kiinalaista ruokaa ja ravintola Nomad yhdistelee leikkisästi italialaisia ja afrikkalaisia makuja.

Oheisohjelma huipentuu sunnuntaina lasten päivään

Sunnuntaina Forum Marinumin alueella raikaa soul, funk, r&b ja hiphop, kun viime vuonna lastenmusiikin Emma-palkinnon voittanut Megasakki tarjoaa parastaan. Hauskojen ja oivaltavien sanoitusten, menevän musiikin ja iloisen tunnelman parissa viihtyvät niin lapset kuin aikuisetkin.

Musiikin lisäksi myös muu sunnuntain ohjelma on suunnattu erityisesti lapsille. Musiikin, katusirkusesityksen, kasvomaalausten, useiden puuhapisteiden, Ville Viikingin, Turkuseuran Nappe Naakan ja kaarnavenetyöpajan parissa viihtyy koko perhe. Merimuseon pääsylipun hinnalla huimapäisimmät pääsevät regatan aikana kiipeämään myös Suomen Joutsenen takilaan Flowparkin ammattitaitoisten oppaiden johdolla.

Päivä huipentuu näyttävään purjeiden paraatiin kymmenien Swan-purjeveneiden lipuessa merelle.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Nautor Swan, Forum Marinum, Turun Pursiseura ja Turun kaupunki.

Oheisohjelman aikataulut