Aili Autio

22.08.2023

Aasialaisia makuja fine diningista katuruokaan

Miltä kuulostaisi makumatka maailman ympäri vain muutaman korttelin pyörähdyksellä? Turku Centerin Makuja maailmalta -artikkelisarjassa tutustutaan Turun keskustan ravintoloihin eri maiden keittiöiden kautta ja sukelletaan kansainvälisten makujen maailmaan!

Tällä kertaa vuorossa on upeita tuoksuja ja makuja tulviva Aasia. Aasialainen eli itämainen keittiö koostuu laajasta kattauksesta erilaisia ruokakulttuureja, mikä tekeekin siitä erittäin monipuolisen ja vivahteikkaan kokonaisuuden. Monesti aasialaisille ruuille yhteistä on mausteisuus sekä harmoninen tasapaino happaman, makean, suolaisen, tulisen ja kirpeän välillä. Turun ravintolatarjonnassa Aasian makuja löytyy muun muassa Japanista, Kiinasta, Thaimaasta, Vietnamista ja Koreasta.

Karu Izakaya

Aurakadulla sijaitseva Karu Izakaya on japanilainen ravintola, joka on saanut inspiraationsa jaettavia annoksia ja hyviä juomia tarjoavasta kortteliravintola Izakayasta Japanissa. Karun ruokalistalta löytyy ihania jaettavia annoksia, jotka sisältävät mereneläviä, lihaa ja kasviksia sekä tietenkin sushia ja sashimia. Tunnelmallisessa ja rennossa Karussa nautit elämyksellisestä illasta yksin tai yhdessä.

Kado Sushi

Kado Sushi on Turun pitkäaikaisin sushiravintola – Kauppahalliin vuonna 2003 avattu Kado on tarjoillut sushia turkulaisille jo kahdenkymmenen vuoden ajan! Japanilaiselle keittiölle tyypillisesti Kadossa panostetaan tuoreisiin ja laadukkaisiin raaka-aineisiin, jotka luovat sushiannoksesta esteettisen ja herkullisen kokonaisuuden. Kado Sushi kauppahallin historiallisessa miljöössä kutsuukin kävijän ihanalle makumatkalle Japaniin.

Salu Bowls

Toinen kauppahallista löytyvä ravintola, Salu Bowls, tarjoaa tuoreista raaka-aineista valmistettuja aasialaistyyppisiä keittoja ja kulhoruokia. Salun erikoisuutena on aito japanilainen ramen, jonka herkullinen liemi vie kielen mennessään. Ihastuttavissa bowleissa raikkaat kasvikset yhdistyvät monipuolisiin aasialaisiin makuihin.

Hanko Sushi

Hansassa sijaitsevan Hanko Sushin ytimessä ovat laadukkaista raaka-aineista ja vastuullisista merenelävistä valmistetut sushit. Kaikki annokset valmistetaan Hanko Sushissa tilauksesta käsityönä. Näin annokset ovat aina uniikkeja ja niissä on tuoreustakuu. Samalla Hanko Sushin pyrkimyksenä on mahdollisimman pieni ruokahävikki.

Bentå

Katuruokaa gourmet-otteella tarjoavan Bentå Foodtruckin ruokalistalta löytyy muun muassa ramenia sekä erilaisia suolaisia ja makeita naposteltavia. Bentå ihastuttaa herkullisilla liemillään ja monivivahteisilla, aasialaisia kulttuureja sekoittavilla mauillaan. Bentå löytyy keskiviikosta lauantaihin K-supermarket Maisterin edestä ja sunnuntaisin kauppatorilta. Herkkuja voit tilata suoraan kotiin myös Wolt-appin kautta.

Siro

Linnankadulle vuonna 2022 perustetun Siron annosten keskiössä ovat merenelävät sekä Aasian keittiöiden maut. Perinteisten klassikkoannosten sijaan Siron menu katsoo huomiseen – innovatiivisista ja trenditietoisista annoksista koostuvaa menua kehitetään jatkuvasti. Annosten kivijalkana toimivat laadukkaat raaka-aineet, jotka kohtaavat Siron keittiössä käsityön ja modernit keittiötekniikat, luoden unohtumattomia makuelämyksiä.

Brokadi

Hansassa sijaitsevassa Brokadissa pääset maistelemaan autenttisia sichuanilaisia makuja buffetin, à la carten ja hot pottien muodossa. Sichuanilaiselle keittiölle tyypillinen tulinen mausteisuus nousee annoksissa hurmaavalla tavalla esiin ja höyryävän hot potin äärellä ilta vierähtää rattoisasti hyvässä seurassa. Brokadin ruokia pääset nauttimaan tunnelmallisessa ympäristössä, josta on näkymät suoraan uljaalle kauppatorille.

VG Noodle

Forum Korttelin VG Noodle ravintolasta löydät herkullista, ekologista ja terveellistä kasvisruokaa vietnamilaisilla ja thaimaalaisilla mauilla. Tofu- ja soijaruokiin keskittyvä VG Noodle haluaa luoda Suomeen kestävämpää ja ekologisempaa ravintolakulttuuria, tarjoamalla liharuokien proteiinimääriä vastaavaa kasvisruokaa. Mausteisten nuudeliannosten lisäksi ravintolasta löytyy muun muassa curryja sekä ihanan rapeita kevätkääryleitä.

Vnamese Food

Kauppahallissa sijaitseva Vnamese Food on tarjoillut pho-keittoja turkulaisille jo vuodesta 1999 asti! Nämä vietnamilaiset riisinuudelikeitot ihastuttavat huolellisesti haudutetulla liemellään sekä monipuolisella makukirjollaan. Listalta löytyy myös maistuvia wokki- ja nuudeliannoksia vietnamilaisin mauin ja elementein.

Jascal Kitchen

Kauppahallin Jascal Kitchenissä keskiössä ovat korealaiset maut. Klassiset bibimbapit ja bun bo -riisinuudelikeitot tuovat Korean suoraan lautaselle, mutta löytyypä listalta myös suomalaisen keittiön tyyliin uuniperunoita!  Kasvipohjaiset annokset valmistetaan Jascal Kitchenissä aina tuoreista ja korkealaatuisista raaka-aineista, kauppahallin food courtin sydämessä.

Saigon Corner

Hansan Saigon Cornerissa tarjolla on autenttisia vietnamilaisia makuja muun muassa ihanien kesärullien ja nuudeliannosten muodossa! Ympäri viikon tarjoiltavasta buffetista ja à la cartesta löytyy monipuolinen kattaus vietnamilaista ruokaa, jossa yhdistyvät tuoreet raaka-aineet, täyteläiset liemet ja mausteiset kastikkeet.

Kiina & Thai Palace

Hansan Kiina & Thai Palace tarjoilee aasialaista ruokaa street food -tyylillä. Buffetista löydät kattavan valikoiman erilaisia kiinalaisia ja thaimaalaisia herkkuja, kuten vaihtuvia kastikkeita, nuudeleita, friteerattua sormiruokaa sekä tietenkin runsaan salaattipöydän ja sushia.

Tule ihastumaan mausteisen Aasian makuihin

Turun ravintolat tarjoavat oivan makumatkan aasialaiseen keittiöön ja sen monipuolisiin annoksiin. Mausteisen hot potin, tulisen kirpeän bibimbapin tai höyryävän ramen-keiton ääressä on hyvä virittäytyä syksyiseen tunnelmaan ja hämärtyviin iltoihin. Tervetuloa kokemaan aasialainen keittiö turkulaisiin ravintoloihin!