02.10.2023

Hännät heilumaan lokakuussa 

Sunnuntaina 15.10. haukahdellaan ympäri keskustaa hännänheilutusten tahdittamina! Uusi koirille, koiranomistajille ja -rakastajille suunnattu Hännät heiluu -tapahtuma rantautuu lokakuisena sunnuntaina kauppatorille ja keskustan kaduille, tuoden mukanaan energistä tunnelmaa ja ohjelmaa koko perheelle. 

Kun katsoo asioita koiraperspektiivistä, niin koiraperheitä kokoaville tapahtumille on kysyntää. Ja jos miettii isommin asiaa, niin maailman paras Turku ja sen kaunis kauppatori on juuri oikea paikka aloittaa koiratapahtumien turnee. 

Näin pohtivat turkulainen Marjukka Karttunen ja hänen toisella puolella Suomea asuva ystävänsä Outi Myllymäki, koiraihmisiä kumpikin. Itse asiassa Karttunen oli miettinyt koiratapahtumien järjestämistä jo vuoden verran ja houkutteli ystävänsä mukaan tähän haukkumatta paras -projektiin. Se ei ollut vaikeaa. 

– Marjukka oli suunnitellut asioita valmiiksi ja hänellä on hyvät verkostot Turussa. Minullekin oli heti selvää, että täältä on hyvä aloittaa, itsekin kauan sitten Turussa hetken asunut Myllymäki toteaa. 

– Suunnitelmissa on järjestää vastaavia tapahtumia ympäri Suomea, kunhan ensin saamme kokemuksia Turun pilotista. Haluamme tapahtumalla viestiä, että koiria ja ihmisiä yhdistäviä tapahtumia tarvitaan lisää, Karttunen tuumaa. 

Oikeastaan ihmiset ovat tässä projektissa sivuroolissa, sillä pääjärjestelijöinä toimivat karvakorvat nimeltään Chaos, Jupiter ja Chiara. He hoitavat somettamisen ja ideoivat emäntien kanssa tapahtuman kulkua. Koirakolmikko on myös innokas bloggaustiimi, he testailevat mielellään erilaisia koiraystävällisiä yrityksiä ja palveluita.  

Marjukka Karttunen on innokas koiraharrastaja.

Aktiviteettia koko perheelle karvakorvista kaksijalkaisiin 

Sunnuntaina 15. lokakuuta klo 12–16 järjestettävä Hännät heiluu -tapahtuma on paitsi koirille ja heidän ihmisilleen, myös lapsiperheille suunniteltu juttu. 

– Odotamme kauppatorille noin sataa koiraa. Nyt on vielä ilman koiraa oleville lapsiperheille hyvä mahdollisuus tulla tutustumaan eri koirarotuihin ja saamaan tietoa, millainen perheenjäsen koira on, Karttunen kertoo. 

SPR Turun osasto tuo tapahtumaan Nallesairaalan, johon lapset voivat tuoda pehmolelunsa hoivattavaksi. Tavoitteena on opettaa lapsille ensiaputaitoja ja hälventää mahdollisia lääkäripelkoja. Eläinten Hyvinvointiyhdistys Lemmikki ry puolestaan järjestää pehmolelujen söpöyskilpailun, jossa kaikki pehmot palkitaan, ja eläinavusteista terapiaa antava Hali-Koira jakaa hellyyttä kaikenikäisille. Suunnitteilla on lisäksi koira-aiheinen muotinäytös ja paljon muutakin mielenkiintoista.  

– Myös uudet ohjelmaideat ovat tervetulleita, kyllä torille mahtuu, Karttunen lupaa. 

Kello 13 koirille ja heidän ihmisilleen on luvassa noin tunnin mittainen yhteinen koirakävely, joka kulkee pitkin Aurajoen rantaa ja palaa kauppatorille. Tapahtumapäivään ja kävelylle ovat tervetulleita kaikenlaiset koirat – kokoon tai rotuun katsomatta. Sujuvan ja kaikille viihtyisän kävelykokemuksen varmistamiseksi jokaisen koiranomistajan toivotaan kuitenkin huolehtivan, etteivät pienemmät jää jalkoihin.  

Tule mukaan tapahtumapäivään! 

Karttunen ja Myllymäki odottavat ensimmäistä kertaa järjestettävää Hännät heiluu -tapahtumaa innolla. Tavoitteena on, että Hännät heiluu -tapahtumasta tulisi jokavuotinen perinne, jossa koirat ja ihmiset pääsevät touhuamaan yhdessä sekä tapaamaan uusia ja vanhoja tuttuja. Alkuvuoteen Karttunen ja Myllymäki kaavailevat myös koirien kanssa tehtävää baarikierrosta ja ensi kesään ulkoilmaelokuvanäytöstä. 

– Haluamme lisätä tapahtumilla koiramyönteisyyttä. Koira on monelle rakas perheenjäsen, jonka kanssa halutaan viettää aikaa yhdessä, Karttunen huomauttaa. 

Karttusen mukaan Turulla olisikin kaikki mahdollisuudet profiloitua Suomen koiraystävällisimmäksi kaupungiksi: upea uusi kauppatori, kaupunkia reunustavat kukkulat ja hienot kävelyreitit jokirannassa. Lisäämällä koirapuistoja ja koiramyönteisyyttä keskustan alueella, voitaisiin myös nelijalkaiset perheenjäsenet huomioida jatkossa paremmin. Sillä kuten todettua, Hännät heiluu -tapahtumassa keskiössä ovat juuri koirat. Mitä Karttusen koirat Chaos ja Jupiter tuumaavat tapahtumasta? 

– Me koirat toivomme, että saisimme ulkoiluttaa rakkaitamme ja viedä heidät tapahtumaan touhuamaan yhdessä. Satoi tai paistoi, me haluamme ulos! Nyt se on meistä koirista kiinni, että saamme myös omistajamme mukaan, Chaos ja Jupiter haukahtavat. 

Chaos ja Jupiter ovat kokeneita keskustan kävijöitä.

Hännät heiluu -tapahtumaan osallistuminen on maksutonta, mutta halukkaat voivat lunastaa itselleen 25 eurolla tuotekassin, jossa on koiranherkkuja ja muuta kivaa 50 euron arvosta. Osa tuotekassin tuotoista lahjoitetaan Eläinten Hyvinvointiyhdistys Lemmikki ry:lle. 

Ilmoittaudu mukaan tapahtumaan ja osta tuotekassi osoitteesta heiluu.fi