SPL / Riku Laukkanen

12.09.2023

Helmarit tavattavissa Turun kauppatorilla maanantaina 18.9.

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue Helmarit avaa Turun Veritas Stadionilla UEFA Nations League -taipaleensa 22. syyskuuta, kun Suomi emännöi Slovakiaa. Otteluun valmistuva Helmarit järjestää yhdessä Turun kaupungin kanssa kaikille avoimen Meet & Greet -tapahtuman maanantaina 18. syyskuuta Turun kauppatorilla.

Kauppatorilla järjestetään jalkapalloaiheista toimintaa 18. syyskuuta kello 17.00–18.30, ja Helmarit on tavattavissa torilla kello 17.15. alkaen. Pelaajat ja valmennus tervehtivät yleisöä, jakavat nimikirjoituksia ja ottavat yhteiskuvia fanien kanssa kello 18.00 saakka.

Jalkapalloaiheista toimintaa ja ohjelmaa järjestävät elämyksellisen urheilukaupungin ytimessä myös paikalliset jalkapalloseurat FC Inter, Turun Palloseura ja Åbo IFK.

– Tällaiset hetket ovat hyvin merkityksellisiä. Huippu-urheilijat ovat esikuvia, jotka innostavat liikkumaan –ja alkaahan jokaisen ammattiurheilijankin ura harrastamisesta. On äärimmäisen hienoa, että paikallisseurat tekevät tiivistä yhteistyötä lajin edistämisen eteen ja ovat mukana mahdollistamassa tätä tapahtumaa sekä ennen kaikkea innostamassa lapsia jalkapallon pariin, Turun pormestari Minna Arve kertoo.    

– Odotamme innolla fanien tapaamista Turussa! Siitä on jo turhan pitkä aika, kun viimeksi saimme yhdessä nauttia Meet & Greet -tapahtumasta. Helmarit toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleeksi – nähdään kauppatorilla!, iloitsee maajoukkueen kapteenistoon kuuluva Emmi Alanen

Yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy.

Meet & Greet -tapahtumassa saa kuvata vapaasti, mutta maajoukkueen pelaajat eivät ole haastateltavissa kauppatorilla. Haastattelumahdollisuuksia on tiedossa maajoukkueen mediatapahtumissa myöhemmin samalla viikolla. Helmareiden joukkue kokoontuu Turkuun maanantaina. Matkustusaikatauluista johtuen on mahdollista, että muutamia joukkueen pelaajia puuttuu Meet & Greet -tapahtumasta.