Oona Ylikoski

18.06.2024

Juhannusjuhlaa Turun keskustassa

Moni viettää juhannusta omalla tai ystävän mökillä, mutta kaupunkijuhannuskin voi olla onnistunut ja ikimuistoinen kokemus. Tästä artikkelista voit napata vinkit keskikesän juhlaan Turun keskustassa.

Juhannustanssit Kirkkopuiston Terassilla

Juhannusfiilistä voi hakea esimerkiksi Kirkkopuiston Terassin juhannustansseista. Terassille on maksuton sisäänpääsy ja molempina iltoina ohjelmassa on myös livemusiikkia. Ruuassa riittää valinnanvaraa, sillä terassilla on useita ravintoloita, jotka tarjoavat esimerkiksi pizzoja, burgereita, aasialaista katuruokaa, sekä raikkaita kesädrinkkejä. Juhannustansseja vietetään juhannusaattona perjantaina 21.6., sekä juhannuspäivänä lauantaina 22.6.  

Nauti kesäteatterista Samppalinnassa

Juhannusaattona 21.6. on mahdollisuus nauttia juhannuksesta kesäteatterin parissa. Samppalinnan kesäteatterin esitys kesällä 2024 on rikollisen röyhkeä menestysmusikaali Bonnie & Clyde. Esitys tulee ensi-iltaan keskiviikkona 19.6. ja perjantaina esityksen pääsee näkemään kello 18! Liput alkaen 38 €.

Ihastele keskikesää museokorttelissa

Luostarinmäellä pääse nauttimaan juhannusperinteistä keskikesän museokorttelissa. Tapahtumassa pääset kurkistamaan pakanallisiin, sekä uudempiin kristillisiin juhannusperinteisiin ja ihastelemaan keskikesää kauneimmillaan. Pääsymaksu Luostarinmäelle on 4–24 €. Luostarinmäki on avoinna pe 21.6.– su 23.6. klo 10–18.

Lapsille ohjelmaa Seikkailupuistossa

Lapsille ja koko perheelle suunnattua juhannusjuhlaa vietetään Kupittaan Seikkailupuistossa torstaina 20.6. klo 10–15. Ohjelmassa on mm. Juhannussalon koristelua, makkaranpaistoa, sekä kukkaseppeleiden askartelua. Paikalla on myös livemusiikkia. Tapahtuma on maksuton.

Lapsia voi viihdyttää juhannuksena myös esimerkiksi Samppalinnan maauimalassa. Aikuisen lippu maauimalaan on 8 € ja sisään pääsee yksi alle  4 v lapsi maksutta. Maauimala on avoinna perjantaina 21.6. klo 6–13 ja lauantaina 22.6. klo 8–19.

Luksusta arjen keskelle

Jos tapahtumat eivät kiinnosta tai väsymys alkukesästä painaa niin mukava tapa palkita itsensä juhannuksen kunniaksi voi olla hotelliyö tai pitkän kaavan ravintolaillallinen! Staycationit omassa kotikaupungissa ovat mukava tapa tuoda luksusta arjen keskelle, kun joku muu hoitaa siivoamisen ja ruuanlaiton puolestasi. Varaa huone, pakkaa mukaan tarvitsemasi tamineet ja suunnista minimatkalle kotikaupungissa. 

Myös useampi ravintola keskustassa pitää ovensa auki läpi juhannuksen. Anna muiden hoitaa juhannuskokkailu puolestasi esimerkiksi Panimoravintola Koulussa, Tårgetissa tai Trattoria Wiklundissa ja herkuttele illallisen parissa. Suosittelemme pöytävarausta.