Kuva: Samu Valleala

03.06.2024

Mikä on vuoden turkulaisin yritys – voittajan valitsevat turkulaiset

Turkuseura ja Turku Center tuovat kaupunkiin uuden kilpailun!

Turkuseura ja Turku Center järjestävät kilpailun, jossa haetaan vuoden turkulaisinta yritystä. Kilpailu toteutetaan nyt ensimmäistä kertaa.

Kisassa etsitään yritystä, joka nostaa toiminnassaan esiin turkulaisuutta, elävöittää Turkua, tukee kaupungin vetovoimaa ja on turkulaisille tärkeä turkulainen yritys. Ensimmäisenä kilpailuvuonna painotus on ollut pienissä ja keskisuurissa yrityksissä.  

– Asiantuntijaraati on valinnut kuusi finalistia, joista kaupunkilaiset pääsevät äänestämään elokuussa. Finalisteista päättäminen oli haastavaa, koska Turussa on niin hienoja toimijoita, mutta raatimme oli yksimielinen, avaavat Turkuseuran toiminnanjohtaja Kati Leskinen ja Turku Centerin toiminnanjohtaja Kirsi Eronen.

Finalistit ovat Ravintola Dennis, Leluliike Casagrande, Kakola Brewing, Linnateatteri, Kui Design ja Nightclub Marilyn. Voittaja julkistetaan Turun päivänä 15. syyskuuta.

– On tärkeää, että kaupunkilaiset käyttävät turkulaisten yrittäjien palveluja ja suosivat paikallisuutta valinnoissaan. Haluamme kannustaa yrityksiä nostamaan turkulaisuutta esille, Eronen ja Leskinen sanovat. 

Finalisteja esitellään Turkuseuran ja Turku Centerin sosiaalisen median kanavissa kesän aikana. Aamuset kertoo yrityksistä myös omassa heinäkuussa alkavassa juttusarjassaan. Äänestämään pääsee Turkuseuran verkkosivuilla 19. elokuuta–6. syyskuuta.