10.06.2024

Osallistu Turun keskustan hahmon nimiäänestykseen!

Ketä mää olen? Osallistu Turun keskustan hahmon nimen valintaan osallistumalla äänestykseen! Näyttääkö hän pehmoiselta Förriltä tai sympaattiselta Masu Piispaselta? Vai onko hän rennosti elämään suhtautuva Lugne, vai iloinen seikkailija Funni? Sinä päätät!

Äänestys on auki 10.6.2024-30.6.2024. Äänestyksen tulos julkaistaan Turku Centerin nettisivuilla ja somessa 1.7.2024

HAHMON ÄÄNESTYS
KETÄ MÄÄ OLEN?
Use Shift+Tab to go back

Tarina hahmon takana

Hahmon ulkomuoto on syntynyt kuvittaja Elina Malmin kynästä. Eläinhahmon taustalla on monia eläimiä, jotka ovat aikanaan antaneet nimensä C.L. Engelin ruutukaavassa keskustan eri kortteleille.

Hahmon luonne puolestaan on syntynyt kaupungin energiasta ja Turun ydinkeskustan sydämen sykkeestä. Hän syntyi elämän kirjosta ja kerroksista, torin porinasta, elinvoimasta ja loputtomasta uteliaisuudesta sekä uskalluksesta löytää kaupun- kikeskustasta aina jotain uutta ja kiinnostavaa. Nimensä saatuaan maskotti tulee osallistumaan moniin keskustan ja sen liikkeiden tapahtumiin. Maskottia kannattaa pitää silmällä, sillä se on luonteeltaan hyvinkin veikeä ja hassutteleva. Tarkkasilmäiset voivat saada sen kiinni myös kujeilemasta hyväntahtoisesti.

Hahmo rakastaa olla hetkessä läsnä ja huomion keskipisteenä; hän heittää läpyjä ja tanssii turkulaisille mielellään. Hahmo tuntee keskustan sekä sen liikkeet kuin omat käpälänsä. Tarttumalla hahmon käpälään pääset itsekin osaksi Turun keskustan energiaa ja positiivista fiilistä! Hahmon kotipesä löytyy kaupungin kattojen yltä, salaiselta ullakkoterassilta. Kesähelteiden sattuessa hahmo usein suuntaa Toriparkkiin viileimmille nurkille.

Hahmon rakkaus: Turku ja turkulaiset (ja tietenkin piispikset)

Hahmo rakastaa Turkua ja turkulaisia, mutta myös leivokset ovat hänen mieleensä. Erityistä herkkua hahmolle ovat pinkit piispikset, joista parhaat löytyvät ainoastaan Turusta. Hahmon mielestä Turussa parasta on yksinkertaisesti kaikki.