01.07.2024

Paljastassuinen turkulainen on saanut pörröisen nimen

Turkulaiset ovat puhuneet ja Turun keskustan uuden maskotin nimeksi on valittu ylivoimaisella äänienemmistöllä Förri. Maskotin nimestä käytiin kisaa Turku Centerin nettisivuilla 10.-30.6.2024. Muita nimiehdokkaita olivat Masu Piispanen, Funni ja Lugne.

Netissä käyty nimikilpailu sai ihmiset pohtimaan parasta nimeä keskustan uudelle maskotille ja tiukin kisa käytiin suosikkien Förri ja Masu Piispanen välillä. Kisa kääntyi kuitenkin loppujen lopuksi turkulaisittain perinteisellä F-kirjaimella alkavaan veikeän pehmoiseen nimeen selvällä äänienemmistöllä.

– Olen tosi innoissani uudesta upeasta turkulaisesta nimestäni! Tykkään ajella föllärillä, förillä ja funikulaarilla, joten on ihanaa, että nimeni alkukirjain on sama kuin näillä maineikkailla Turun kulkupeleillä. Puhuttamattakaan, että Turun keskustan fiilistely ja piispisten fanitus on lempipuuhiani. Tykkään myös näin kesäkuumalla viilentyä pesofatissa, joten kaikki meni nappiin äänestyksessä, nauraa Förri.

Maskottiin on päässyt tutustumaan kesäkuussa jo moni iloinen keskustan kävijä. Selfiet ja halaukset ovat tulleet Förrille hyvin tutuksi. Myös koirat ovat ottaneet Förrin ilolla vastaan. Jatkossakin hahmoa saa tulla moikkaamaan, valokuvaamaan ja halaamaan hänen seikkaillessa keskustan elämysten parissa.

Turun keskustan maskotin, tuttavallisemmin tästä lähtien siis Förrin, voit bongata Turun keskustan katukuvassa, mainoksissa sekä keskustan eri tapahtumissa. Förrin ensimmäinen oma keskustan mainosvideo nähdään Tall Ships Races Turku tapahtuman yhteydessä. Förrin puuhista ja kaupunkiseikkailuista löytyy aina ajankohtaiset tiedot Turku Centerin Instagramista @turkucenter.

Instagramiin kannattaa suunnata vaikka samantien, sillä hahmon nimeämisen kunniaksi Förri haluaa arpoa kolme jäätelölahjakorttia sinulle ja kaverille Kauppatorin jäätelöratikkaan! Postaus arvonnasta julkaistaan tiistaina 2.7. ja sen yhteydessä lukee kaikki tarvittavat lisätiedot. Arvomme toiset kolme lahjakorttia myös Tiktokin puolella @turkucenter, joten ota myös se kanava haltuun!