15.09.2023

Riemukasta Turun päivää! 

Turun päivää vietetään sunnuntaina 17.9. Turku Center on toteuttanut kuluvalla viikolla nettisivuillaan leikkimielisen Testaa, mikä turkulainen maamerkki olet –testin, jonka avulla kaupunkilaiset pääsevät virittäytymään Turun päivän tunnelmaan sekä ratkomaan persoonallisuutensa syvintä olemusta turkulaisesta näkökulmasta.  

Testiä on tehty tähän mennessä yli 1500 kertaa ja jakaumat maamerkkien kesken ovat olleet varsin tasaväkisiä. Suurinta yhteyttä tulosten perusteella on vaikutettu tuntevan sympaattista Posankkaa kohtaan, joka on tähän mennessä kerännyt testivastauksista miltei kolmasosan! Aivan kintereillä matkaa legendaarinen jokilossi Föri, johon on samaistunut myös vajaa kolmasosa vastaajista.  

Mitä tämä kertoo meistä turkulaisista? Selkeästi olemme Posankan tapaan uteliasta ja viihdyttävää seuraa, mutta huolehdimme myös vastuistamme, kuten ahkerasti tehtäväänsä suorittava Föri. Posankat voivat juhlistaa Turun päivää vaikkapa seuraamalla pikkuposankkojen kisailua Aurajoen rannassa klo 14 perinteisen Posankka Racen merkeissä ja förit puolestaan matkata kesäaikataulujen puitteissa jokilossilla vielä viimeisen kerran.  

Myös Tuomiokirkko, Funikulaari ja Turun linna keräsivät kukin vajaan kymmenen prosentin osuuden tuloksista, mikä heijastaa hienoa moninaisuutta kaupunkimme asukkaiden keskuudessa. Tuomiokirkot pääsevät juhlistamaan kaupunkiamme Turun päivän juhlamessun parissa, funikulaareille tiedossa on aina yhtä jännittävä matka Kakolanmäelle ja turunlinnoille esillä on Prinsessan matka sekä Säihkettä saleista ja kamareista -näyttelyt. Jokainen turkulainen maamerkki on erottamaton ja upea osa kaupunkiamme ja siksi myös juhlistamisen arvoinen! 

Turku Center toivottaa viihdyttävää Turun päivää jokaiselle! Tervetuloa myös moikkaamaan meitä Vanhalle Suurtorille sunnuntaina 17.9. klo 10–17. 

Jos et ole vielä tehty testiä, pääset tekemään sen täältä.