09.10.2023

Suomen vanhin lelukauppa juhlii 111-vuotista taivaltaan 14.-15.10.

Suomen vanhimman lelukaupan 111-vuotista taivalta juhlitaan 14.-15.10.2023. Turkulainen Leluliike Casagrande Oy on yksityinen, jo viidennessä polvessa palveleva, perinteinen lelukauppa. Myymälöitä on kaksi, Turun keskustassa ja Kauppakeskus Myllyssä. Lisäksi verkkokauppa palvelee kellon ympäri.

– Iso-iso-isoisäni Antonio perusti vähittäistavaraliikkeen 1912. Pääpaino oli jo tuolloin leluissa, mutta sodan jaloissa ostettiin sekä myytiin lähes mitä tahansa. 1920-luvun lopulla Antonion vanhin poika Wilhelm perusti oman myymälän. Nyt kuvioon astui entistä vahvemmin lelut, myös nimi vaihtui edelleen tunnettuun Casagrandeen, kertoo myymäläpäällikkö Daniela Nieminen.

Leluliike on pysynyt samalla suvulla koko pitkän historian. Leluliike on kasvattanut tulevia polvia ja tutustuttanut heidät lelumaailman saloihin aina pienestä lähtien.

– Isoisäni Renato seurasi isänsä jalanjäljissä, oppien alalta kaiken mahdollisen jo 16 vuoden iästä lähtien.
Vuonna 2018 liikkeen vetovastuu siirtyi Sabrinalle, Renaton tyttärelle, meidän äidillemme. Kuten kaikki aikaisemmat polvet, on koulusta menty liikkeeseen ja viikonloput vietetty auttaen töissä pienestä pitäen – tiskin takana on kirjaimellisesti saanut kasvaa, kertoo Daniela Nieminen.

Tällä hetkellä perheyrityksessä työskentelee kaksi sukupolvea. Toimitusjohtaja Sabrina Casagrande-Niemisen lisäksi yrityksessä työskentelee aviomies Olli Nieminen ja tyttäret Daniela Nieminen ja Minéa Casagrande-Nieminen.

Tulevana viikonloppuna, 14.-15.10., juhlistetaan Suomen vanhimman leluliikkeen tarinaa sekä keskustan että Myllyn myymälöissä ja verkkokaupassa. Lisätietoja tarjouksista ja aukioloajoista löydät nettisivuilta osoitteesta www.casagrande.fi.