Oona Ylikoski

07.07.2024

Tall Ships Races Turku 2024 näkyy myös keskustassa

Tall Ships Races Turku lähestyy! Suuret purjelaivat ovat lähteneet 27.6. Liettuasta ja Turkuun laivat saapuvat Tallinnasta 18.7.–21.7. Luvassa Aurajoen ympäristössä on kilometritolkulla purjealuksia, joista vanhimmat ovat yli satavuotiaita. Perjantaista lauantaihin Turun Linnanpuistossa juhlitaan myös musiikin parissa, sillä uusi musiikkifestivaali Slot Festival järjestetään Tall Ships Races tapahtuman rinnalla.

Tapahtumanhumua on luvassa myös keskustassa. Tarkkasilmäiset ovat kenties jo huomanneet viirit kävelykadun ja kesäkadun yllä ja somisteita asennetaan ympäri keskustaa koko tämän viikon ajan. Monet yritykset keskustassa ovat lähteneet mukaan tapahtumaan. Tapahtuman väreihin ja teemaan liittyviä somisteita löytyy niin ravintoloista, erikoisliikkeistä, päivittäistavarakaupoista, sekä myös kauppahallista ja kauppatorilta! Keskustan ravintoloista mukana tunnelmaa ovat luomassa Panimoravintola Koulu, Brahen Kellari, Deliberi Hansakortteli, Veistämö Wine Bar, sekä Unican Sigyn ravintola. Erikoisliikkeistä ja päivittäistavarakaupoista tunnelmaa, ja kenties tapahtumaan liittyviä tarjouksia, voi käydä ihastelemassa Turun Tempur Brand Storessa, Kui Shopissa, Niinmun liikkeessä, Hansakorttelin Intersportista, sekä K-Market Jokirannassa. Myös Forum Kortteli ja Hansakortteli ovat mukana tapahtumassa ja niiden yleisistä tiloista löytyy tapahtuman somisteita.

Tapahtumaviikon ohjelma keskustassa

Kauppatorilla ohjelmaa on luvassa koko tapahtuman ajan. Torstaina 18.7. luvassa on musiikkiesityksiä, sekä Kangoo Jumps -näytös, jossa tutustutaan hyppykenkiin. Perjantaina 19.7. Kauppatorilla nautiskellaan Sole Glow:n näytöksen, sekä sirkusesityksen parissa. Lisäksi näyttävä Miehistöparaati lähtee Kauppatorilta kello 16 kohti jokirantaa. Lauantaina 20.7. Kauppatorilla on luvassa mm. poliisilaitoksen lauluesitys, sekä toritanssit. Näiden ohella Fillaripianisti kiertää Kauppatorilla, kesäkadulla ja kävelykadulla klo 16–20. Voit tutustua kauppatorin aikatauluihin tarkemmin täällä. Keskustan maskottia Förriä on mahdollista myös tulla moikkaamaan perjantaina ja lauantaina! Förri kulkee molempina päivinä Kauppatorin läheisyydessä pitkin päivää. Förrin liikkeitä voi seurata ajankohtaisesti Instagramistamme @Turkucenter.

Perjantaina 19.7. purjelaivojen miehistöt ilahduttavat yleisöä myös ydinkeskustassa. Klo 10–13 miehistöt kilpailevat leikkimielisesti toisiaan vastaan erilaisissa kisoissa ympäri keskustaa. Soutukilpailua voi seurata Teatterisillan ja Aurasillan välissä, hengenpelastuksen viestiuintia Samppalinnan maauimalassa ja tankofutiskilpailua Urheilupuiston yläkentällä. Kauppahallissa, Kauppatorilla ja Yliopistonkadun kävelykadulla voi taas seurata miehistöjen hauskaa tietokilpailua, sekä tanssi- ja keppihevoskilpailua! Seuraamme keskustan tapahtumia aktiivisesti myös Instagramissa @turkucenter, josta voit tarkistaa kaikkien ohjelmanumeroiden tapahtumapaikat ja -ajat. 

Barkerinpuistoon rakennetaan Lastenpuisto tapahtuman ajaksi. Lastenpuistossa voi käydä tervehtimässä Hercules ponia, sekä Ville Viikinkiä. Näiden ohella Lastenpuistossa on aamupäivisin Reino-kollektiivi: Unelmista suurin -taide-elämystyöpaja koko tapahtuman ajan. Lastenpuiston ohjelman ja aikataulut voit tarkistaa täältä.

Tapahtuman aikana kannattaa myös käydä tutustumassa ILMIÖ-festivaaleihin. ILMIÖ juhlitaan Taiteen talon ja Brinkkalan pihoilla ja tapahtumaan on vapaa pääsy. Luvassa festivaaleilla on loistava kattaus vaihtoehtomusiikkia ja monitaidetta. Voit tutustua tarkempaan ohjelmaan täällä. Huomioithan, että ILMIÖ on lähtökohtaisesti täysi-ikäisille suunnattu tapahtuma. 

Tapahtuma lähenee ja merellistä tunnelmaa on jo aistittavissa. Tehdään tapahtumasta yhdessä jälleen Suomen suurin yleisötapahtuma! 

Kuvat: Olli Sulin & Seilo Ristimäki