06.10.2023

Tapahtumasyksy jatkuu Turussa vilkkaana – tarjolla elämyksiä kulttuurin ja ruuan parissa

Turun monipuolinen tapahtumatarjonta tuo säpinää syksyyn. Ruskan sävyihin pukeutuvassa Turussa päästään nauttimaan ruokatapahtumista, lukuisista kansainvälisistä urheilutapahtumista sekä kulttuurikaupungin monipuolisesta tarjonnasta.

Herkkuja ja koiramaista menoa

Turun syksy tarjoaa herkkuja jokaiseen makuun. Jo seitsemättä kertaa järjestettävä ruokatapahtuma Voillà!elävöittää Turun ravintolamaailmaa 6.–8. lokakuuta. Tapahtuma tuo Turkuun joukon vierailevia keittiömestareita, jotka toteuttavat suunnittelemansa annokset yhdessä turkulaisravintoloiden kanssa.

Michelin guideen maininnan saanut turkulaisravintola Smör saa vieraakseen keittiömestari Niko Lehdon hiljattain ensimmäisen Michelin-tähtensä saaneesta porvoolaisesta Vår-ravintolasta. Suomen Joutsenen Kapteenin salongissa puolestaan päästään nauttimaan Simo Pietarisen kahdeksan ruokalajin moderni menu. Illallinen nautitaan yhteisen pöydän ääressä ja yhteen kattaukseen mahtuu vain 20 vierasta. Intiimi tilaisuus uskomattomissa puitteissa on varmasti unohtumaton kokemus.

Turun ruokasyksyyn kuuluvat myös merellistä tunnelmaa huokuvat Silakkamarkkinat. Jo 43. kertaa järjestettävät markkinat tuovat kalaherkut jokirantaan Martinsillalta sataman suuntaan 19.–22. lokakuuta.

15. lokakuuta Turun Kauppatorilla ja sen ympäristössä keskitytään nelijalkaisiin. Koiraystävällisessä Hännät heiluu -kävelytapahtumassa luvassa on yhteinen kävelykierros, yllätysrasteja ja muuta ohjelmaa.

Kulttuuri tekee hyvää – ja kauhistuttaa!

WAMin päätiloissa 6. lokakuuta avautuvassa elämyksellisessä Lux & Umbra -näyttelyssä taideteosten pääasiallisina materiaaleina ovat valo ja varjot. Näyttely tuo valoa syksyn pimeään ja esittelee tämän hetken suomalaisen valotaiteen monimuotoisuuden ja korkean tason.

Hollywoodin hurmaa on luvassa Turun konserttitalolla 13. lokakuuta. Konsertissa kuullaan ulkomaisten ja kotimaisten elokuvien ikimuistoisimpia säveliä Kulkurin valssista Kuunsillalle parrasvaloista tuttujen tähtien, Anna-Maija Tuokon ja Mikko Leppilammen tulkitsemina.

Syyslomakaudella 14.–29. lokakuuta Turun linnassa kuullaan jännittäviä tarinoita linnan historiasta. Yli 11-vuotiaille suunnatuilla Historian kauheuksia kouluikäisille -kierroksilla kuullaan hyytäviä kertomuksia esimerkiksi piirityksistä, erilaisista rikoksista ja rangaistuksista.

Lokakuun lopulla kummitukset saapuvat kulttuurikaupunkiin. Yli 15-vuotiaille suunnattujen Kidutusta, kuolemaa ja kummituksia -kierrosten myötä Turun linnassa kuullaan kertomuksia, joista yleensä vaietaan. Kauhistuttavat tarinat saattavat järkyttää, ja kummituksiakin linnassa on nähty. Vain harvat uskaltavat astua jalallaan Turun linnaan kauhukierrosten merkeissä 20.10.–24.11.  

Hyytävää tunnelmaa on luvassa myös Logomossa 28. lokakuuta. Isac Elliotin ja Poisonblackin ympärille rakentuu järkyttävän hirvittävä Logomon Halloween, jonka myötä kauhulta ja kammottavuuksilta ei välty kukaan!