02.01.2024

Tee uudenvuodenlupaus käyttää Turun keskustaa

Vuosi 2024 on käynnistynyt ja monet ovat tehneet uudenvuodenlupauksia tai ainakin pohtineet sellaisia. Mitäpä jos tänä vuonna valitsisit hieman erilaisen lupauksen? Lupaa käyttää keskustaa uudella tavalla.

Olitpa sitten keskustan suurkuluttaja tai et ole hetkeen käynyt Turun keskustassa, tee kiinnostava uudenvuodenlupaus ja tule tutustumaan keskustaan uudesta näkökulmasta – valitse itse listasta kiinnostava vaihtoehto tai inspiroidu ja keksi omasi.

Miltä kuulostaisi uudenvuodenlupauksena testata joka kuukausi vuonna 2024 uutta ravintolaa, jossa et ole vielä käynyt tai jossa et ole vuosiin vieraillut? Turku tunnetaan ravintoloistaan ja tarjontaa riittää – rohkeasti siis uusia makuja kohti!

Käytkö matkoilla pienissä putiikeissa? Mikset tekisi sitä Turun keskustassa? Tutustu turistin silmin kaupalliseen tarjontaa ja vietä päivä tutustuen pieniin kivijalkaliikkeisiin. Turun keskusta tarjoaa suuren määrän persoonallisia ja viehättäviä vaateputiikkeja sekä muita erikoisliikkeitä, joiden valikoima yllättää positiivisesti.

Jos ruoka tai shoppailu ei kiinnosta, olisitko valmis testaamaan keskustan saavutettavuutta eri tavoin? Autoilija, ota pyörä allesi ja valitse mielenkiintoinen reitti, joka tarjoaa silmänruokaa jo matkalla keskustaan, näin teet koko matkasta seikkailun. Parkkipaikan metsästäjä, aja kerrankin suoraan johonkin monista parkkihalleista ja säästä aikaa itse asiaan eli keskustasta nauttimiseen. Villinä viimeisenä ideana, pysäköi tarkoituksella muutamia kortteleita kauemmas määränpäästäsi ja katso mitä kaikkea matkan varrelta löytyy, ehkä löydät uuden kahvilan tai kirjakaupan muutaman minuutin kävelymatkalla.

Kiinnostaako kulttuuri tai historia? Tutustu keskustaan arkkitehtien avulla ja anna esimerkiksi Bryggmannin ja Bassin johdattaa sinut tutustumaan keskustan rakennettuun ympäristöön. Jos ristiin rastiin kävely ei kutsu, valitse vaikkapa Aurakatu ja ihastu tuttuun katuun uudesta näkökulmasta. Aurakatu on historiallisesti upea ja huomaat sen kun nostat katseen kadusta ja kävelet sen päästä päähän tutkien matkan varrella rakennuksia. Laske kuinka monen eri aikakauden rakennuksia löydät matkan varrella, mitä kaikkia mielenkiintoisia yksityiskohtia huomaat. Lopuksi palkitse itsesi Taidemuseon näyttelyllä. 

Listaa voisi jatkaa lähes loputtomiin, sillä Turun keskustan vuosisatainen kerroksellisuus ja lähivuosien investoinnit luovat mielenkiintoisen ja ainutlaatuisen sekoituksen vanhan ajan havinaa ja modernia kaupunkikeskustaa. Tee siis jo tänään lupaus vuodelle 2024 – käytä keskustaa, se kuuluu meille kaikille.

Hyvää uutta vuotta toivottaa

Kirsi Eronen

Turku Centerin toiminnanjohtaja