11.10.2023

Tervetuloa Turun Kauppatorille, karvaiset ystävät!

Turun Kauppatori on kaupungin sydän, paikka, jossa paikalliset ja vierailijat kohtaavat, nauttivat torin antimista ja viettävät aikaa yhdessä. Nyt rakastettu kohtaamispaikka on avautunut virallisesti myös koiraystävillemme!

Uusi kirjaus Kauppatorin torisäännöissä vahvistaa, että nyt voit tuoda uskollisen nelijalkaisen kumppanisi mukanasi nauttimaan ainutlaatuisesta toritunnelmasta. Voitte yhdessä nauttia aamukahvista, seurata torin vilinää ja ostaa sesongin herkkuja kotiin viemisiksi.

– Päätös koirien sallimisesta torilla on tehty sekä kaupunkilaisen että torin yrittäjien toiveiden pohjalta. Uudistunut tori tarjoaa hyvät puitteet myös koiranomistajien tapaamispaikaksi, iloitsee Turun kaupungin kauppapaikkapäällikkö Hanna Sjöbring. 

Uudistuneen torin ensimmäistä koira-aiheista tapahtumaa juhlitaankin jo tulevana sunnuntaina 15.10., kun Hännät heiluu! -koirakävelytapahtuma järjestetään Kauppatorilla ja ydinkeskustassa. Luvassa on mm. yhteinen kävelykierros, yllätysrasteja ja muuta ohjelmaa. Lisätietoja tapahtumasta löydät osoitteesta www.heiluu.fi   

Jotta jokainen torikävijä voi nauttia turvallisesta ja siististä torista, on koiran kanssa torille saapuvan pidettävä lemmikki ehdottomasti kytkettynä sekä kannettava täysi vastuu sen käytöksestä ja siisteydestä. 

Omistajan vastuulla on arvioida, että karvainen ystävä osaa käyttäytyä vilkkaassa toriympäristössä. Kauppiailla ja torivalvojalla on oikeus puuttua häiritsevään käytökseen tai epäsiisteyteen. Kukin kauppias saa myös itse päättää oman myyntipaikkansa koiraystävällisyydestä.

Otetaan koirat mukaan seuraavalle torikäynnille ja nautitaan yhdessä Turun Kauppatorin tunnelmasta!