04.06.2024

Turku Center lanseeraa Turun keskustalle oman hahmon 

Turku Center lanseeraa Turun keskustalle oman hahmon – turkulaiset halutaan mukaan hahmon nimeämiseen. Hahmo tulee seikkailemaan katukuvassa maskottina sekä piirrettynä hahmona mainoksissa.

Kesäkuussa katukuvaan ilmestyvän hahmon visuaalisen ilmeen on luonut kuvittaja Elina Malmi, ja työryhmässä konseptia ideoimassa on ollut Turku Centerin toiminnanjohtaja Kirsi Erosen lisäksi Eeva Lithonius ja Laura Koivisto Idea Groupista. 

– Hahmon suunnittelu oli kiva ja mielenkiintoinen projekti. Ideoinnin yhteydessä kävimme läpi keskustan vanhoja korttelien nimiä ja huomasimme, että suurin osa on aikanaan nimetty eläimien mukaan. Siitä ja turkulaisten kestosuosikki piispanmunkista lähtivät sitten ajatukset kehittymään, kertoo Elina Malmi.

– Moniulotteinen hahmo onkin ainoa lajissaan ja jokainen voi nähdä siinä kenties suosikkieläimensä piirteitä, vinkkaa toiminnanjohtaja Kirsi Eronen.

Idea hahmon luomisesta lähti liikkeelle, kun yhdistyksessä mietittiin keskustan markkinointia ja tapahtumallisuutta. Turku Centerin hahmo voi toimia tulevaisuudessa vetonaulana keskustan sekä jäsenyritysten tapahtumissa ja se kutsuu mielellään myös muita maskotteja mukaan kujeilemaan kanssaan. 

Hahmo on aina liikkeessä – positiivisella mielellä

Turku Centerin hahmo on hyvän fiiliksen ja keskustan kiinnostavien uutisten ja tapahtumien sanansaattaja. Hahmoa kuvaa parhaiten helposti lähestyttävyys sekä veikeys. Hahmo on rohkeasti oma itsensä ja se kohtaa jokaisen suurella hyväntahtoisuudella. Hahmolle keskusta on kiinnostavien löytöjen tutkimuskohde sellaisistakin kulmista, joita kukaan muu ei ole vielä keksinyt. Hahmon suurin rakkaus on Turku ja turkulaiset – ja joskus lipsahtaa myös liioittelun puolelle.

– Olen innoissani, että pääsen seikkailemaan ympäri maailman parasta Turkua ja sen keskustaa! Olen syntynyt keskustan energiasta ja erityisesti näin kesällä tunnen olevani täynnä iloa ja hymyä! Tavoitteenani on päästä halaamaan jokaista keskustaan tulijaa vähintään kerran tänä kesänä, puhelee maskotti.

Hahmo seikkailee jo Turku Centerin somessa ja nähdään katukuvassa ennen juhannusta

Hahmon elämään ja ulkonäköön on päässyt jo tutustumaan Turku Centerin Instagram-tilillä. Hahmon ensimmäisestä livenä tapahtuvasta kaupunkiseikkailusta tiedotetaan vielä tarkemmin lähiaikoina. Hahmo tullaan näkemään ennen juhannusta ainakin torikahvilla. Hahmolla ei ole vielä nimeä, vaan siihen pääsevät vaikuttamaan kaikki turkulaiset äänestyksen kautta. Äänestys aukeaa 10.6. Turku Centerin nettisivuilla.