Kuva: Jaska Poikonen

27.11.2023

Turun keskustan joulu on täynnä elämyksiä

Joulukaupunki Turku on täynnä taikaa! Tule mukaan iloiselle matkalle kohti jouluaattoa ja kääriydy lämpöiseen joulun tunnelmaan kokemalla ja näkemällä elämyksiä ympäri keskustaa. Tänä vuonna kaikki Turun joulun ajan tapahtumat on koottu yhdelle sivustolle, josta on helppo tutustua ja valita itselle mieluisat elämykset. Vieraile https://www.joulukaupunkiturku.fi -sivustolla ja nappaa parhaat vinkit jouluisiin elämyksiin.

Joulunavauspäivä 25.11. aloitti joulukauden Turun keskustassa

Turun keskusta täyttyy joulun odotuksesta jo marraskuun lopussa. Joulukauden virallinen avaus oli lauantaina 25. marraskuuta, jolloin Tuomiokirkon kuusen ja Yliopistonkadun valot syttyivät. Suuri Joulunavauspäivä piti sisällään runsain mitoin jouluista tapahtumaa kaiken ikäisille keskustan kävijöille.

Elävä joulukalenteri tuo jokaiseen joulukuun päivään pienen elämyksen

Perinteinen suklaasta tehty joulukalenteri on saanut vuosien varrella monta kilpailijaa ja tänä vuonna Turun keskusta saa oman Elävän joulukalenterin, josta jokaisen luukun takaa paljastuu yllätys eri puolilta keskustaa. Kaikki luukut ovat maksuttomia pieniä elämyksiä, esimerkiksi lauluesityksiä, tanssiesityksiä ja joulupukin tapaamisia 1. – 24.12. Katso Elävän Joulukalenterin luukkujen tapahtuma-ajat ja -paikat https://www.joulukaupunkiturku.fi sivustolta tai Turun tapahtumakalenterista.

Suuri Piparkakkukisa saa hymyn huulille

Lahjaostosten lomassa jouluista tunnelmaa voi aistia Suuren Piparkakkukisan teoksia katsellen. Useat keskustan toimijat ovat tehneet herkullisia piparkakkutaideteoksia, joista jokainen meistä voi käydä äänestämässä oman suosikkinsa. Suuren Piparkakkukisan taideteokset ovat esillä useissa eri paikoissa keskustassa 2.12.-17.12. Suuren Piparkakkukisan kartta osanottajineen ja äänestysohjeet julkaistaan Turku Centerin (@turkucenter) Instagramissa 29.11.

Valon Polku tuo tunnelmaa ja säihkettä joulukuun alkuun

Suuren suosion aiempina vuosina saavuttanut Valon Polku -valotapahtuma tuo iloa ja valoa Turun keskustaan ja Vanhaankaupunkiin 6.12.-9.12. Tämän vuotisen Valon polku -tapahtuman teemana ovat kaupunkipuistot kaupunkilaisten hyvinvointia lisäävinä keitaina ja tapahtuma-alueina. Kaikki teokset ja ohjelmatiedot löytyvät www.turku.fi/valonpolku sivustolta. 

Ihanaa joulun odotusta!