15.05.2024

Turun ruokaviikkoja vietetään kesäkuussa – luvassa herkullisia elämyksiä!

Suositut Turun ruokaviikot toteutetaan kesäkuussa, ja luvassa on paljon ruokaan ja juomaan liittyviä tapahtumia ja elämyksiä. Suomen ruokapääkaupungiksi kutsuttuun Turkuun kannattaa siis tulla herkuttelemaan kauempaakin. 

Turun ruokaviikot toteutetaan 3.–18. kesäkuuta. Kyseessä on kesän herkullisin tapahtuma, joka tarjoaa tänä vuonna kolmisenkymmentä ruokaan liittyvää elämystä ja tapahtumaa eri puolilla Turkua ja Turun aluetta. 

–Turku on tunnettu ruokakaupunki, jonne matkustetaan ruokaelämysten perässä niin Helsingistä, Tampereelta kuin muualtakin Suomesta. Turun ruokaviikot tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua alueemme parhaisiin herkkuihin, ja samalla se tukee alueemme kokonaisvetovoimaa, sanoo Turun tapahtumajohtaja Antti Kirkkola

Kesäkuun alussa, samaan aikaan Ruokaviikkojen kanssa Turussa toteutetaan valtava määrä tapahtumia, kuten Kesärauha 7.–9.6., Vanhankaupungin juhla 15.6. ja Paavo Nurmi Games 18.6. 

– Moni tulee Turkuun varmasti Ruokaviikkojen vuoksi, mutta ne palvelevat loistavasti myös kaikkia niitä, jotka osallistuvat alueemme lukuisiin muihin tapahtumiin. Nyt tapahtumakävijöillä on entistä paremmat mahdollisuudet nauttia Suomen ruokapääkaupungin tarjonnasta! 

Turun ruokaviikot toteutettiin ensimmäistä kertaa viime kesänä, kun Turku toimi pohjoismaisten Michelin-tähtien jakotilaisuuden isäntäkaupunkina.  

– Turun ruokaviikot saavuttivat niin huikean suosion, että niistä haluttiin ehdottomasti tehdä pysyvä tapahtuma. Olemme erittäin iloisia siitä, että alueemme yrittäjät ovat tänäkin vuonna lähteneet toteuttamaan näin monipuolista ohjelmaa ruokaviikoille, iloitsee Kirkkola. 

Yksi Turun ruokaviikkojen suosituimmista tapahtumista on Turku Aperitivo, joka tuo Välimeren maista tutun aperitivo-kulttuurin Turkuun – ja tänä vuonna myös Naantaliin. Aperitivossa on mukana noin 20 ravintolaa, joissa voi tapahtuman aikana nauttia aperitivon, eli raikkaan juoman ja herkullisen antipasto-tyylisen alkupalan kiinteään hintaan. 

– Olemme saaneet Turku Aperitivosta aivan uskomattoman määrän positiivista palautetta sekä asiakkailta että ravintoloilta. Kuluttajille tämä on mahtava mahdollisuus tutustua Turun ja Naantalin monipuoliseen ravintolatarjontaan ja uusiinkin paikkoihin helposti lähestyttävällä tavalla – toisaalta tämä on ravintoloille tilaisuus näyttää osaamisensa, saada uusia asiakkaita ja tehdä yhteistyötä muiden ravintoloiden kanssa. Tästä hyötyvät kaikki, iloitsee Aperitivon kantaviin voimiin kuuluva Kakola Brewing Companyn markkinointipäällikkö Eeva Torniainen

Heti ruokaviikkojen alussa, keskiviikkona 5.6. on luvassa ohjelmaa lapsille ja lapsiperheille, kun Turun Kauppatorilla järjestetään klo 10–15 Kauppatorin pelialueen avajaiset ja aktiviteetteja lapsille, mukana menossa on mm. Turkuseura. Lisäksi samana päivänä voi Turun kauppahallissa tutustua kaloihin ja vedenalaiseen maailmaan Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaisten ohjauksessa. 

Ruokaviikkojen aikana sukelletaan Turun mielenkiintoiseen ruoka- ja juomakulttuuriin Magni Mundin opastetuilla kierroksilla sekä Turku FOOD Tour -opastetuilla ruokakierroksilla Kakolanmäellä ja jokirannassa. Lisäksi luvassa on ruokaelämyksiä muun muassa Föripuodissa, Rosterissa, Borella, Ruissalon Villa Bella Vistassa sekä höyrylaiva Ukkopekalla. Ruokaviikkojen ohjelmaan kuuluvat myös kokkivierailut ravintola Snickarissa ja Villa Wolaxissa sekä erilaiset ruokakurssit, joita toteuttavat Lounais-Suomen Martat ja Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaiset. 

Vuoden parhaana ruokamatkailutuotteena palkittu Taste of Archipelago -festivaalia vietetään Naantalissa Tammiston Kuulaksessa Ruokaviikkojen aikana, samoin Ruokaviikoilla juhlitaan varhaisperunaa muun muassa Neitsytperunafestivaaleilla, Silli ja uussi peruni -tapahtumassa sekä De Vita Pärön -tapahtumassa.  

Ruokaviikoilla avautuu myös Taiteen talon kesän 2024 päänäyttely, kuvataiteilija Antti Eklundin ja virolaisen korutaiteilija Sigrid Kuuskin taideyhteistyö Dressed for Dinner.  

Turun ruokaviikot 3.18.6. Lisätietoja täältä!