19.05.2025
Turun ruokaviikot käynnistyvät 26.5.
Nyt kolmatta kertaa järjestettävät Turun ruokaviikot tarjoaa kymmeniä mahdollisuuksia herkutteluun hyvän ruuan ja juoman parissa.
Turun ruokaviikoilla toteutetaan suosittu Turku Aperitivo -tapahtuma ajalla 26.5.–8.6. Se luo rentoa afterwork-tunnelmaa ja elävöittää arki-iltoja, kun tapahtumassa mukana olevissa ravintoloissa saa arkisin klo 16–20 raikkaan juoman ja aperitivo-henkisen pikkuannoksen yhteishintaan 14 euroa. Tänä vuonna mukana on 18 ravintolaa eri puolilta kaupunkia, ja mukana ovat muun muassa kaupungin uudet ravintolat Airi, Sommar ja Vive.
Puoli vuotta sitten toimintansa startannut Vaski Cider on mukana Turun ruokaviikoilla lukuisissa eri tapahtumissa: Turun Kauppahallissa nautitaan 28.5. neljän ruokalajin Siideridinneri, joka yhdistää uuden Vive-ravintolan herkut ja Vaski Ciderin siiderit. Cider Curious -siideriklubi toteutetaan 30.5. Ravintola 5piste5:ssä, siideritasting Puutorin Nurkassa 13.6. ja lisäksi Vaski Ciderin siideritalossa Halikossa toteutetaan elämyksellinen vierailukierros 6.6.
–Turun Ruokaviikot ovat meidän yrityksellemme todella hyvä paikka olla esillä, ja se tuo buustia alkukesäämme! Haluamme tehdä yhteistyötä avarakatseisesti ja monipuolisesti, ja se on helppo toteuttaa tämän tapahtuman myötä. Tätä kautta tavoitamme myös hyvin asiakkaita ja pääsemme esittelemään tuotteitamme, kertoo yrityksen perustaja, siiderintekijä Tapani Levanto.
Ruokaviikkojen tapahtumia
Varhaisperunapäivä: Turun ruokaviikkojen aikana juhlitaan myös uuden perunan äärellä, kun varhaisperunapäivää vietetään 15.6. Torilla tapahtumaa varhaisperunan ympärillä 14.6.
Legendaarinen Neitsytperunafestivaali, joka toteutetaan 13.–14.6. Panimoravintola Koulun sisäpihalla.
Tarjolla on myös Taide & Tasting. Taiteen talossa ja Snickari Summer Chefs -viikot, joilla vierailee ajankohtana 28.–31.5. Michelin-kokki Niko Lehto.
Taste of Archipelago -tapahtuma, joka toteutetaan 14.6. Naantalissa.
Ruokaviikkojen aikaan järjestetään valikoima Marttojen ja Maa- ja kotitalousnaisten ruokakursseja, joissa johdatellaan esimerkiksi mozzarellan valmistukseen, juurileivontaan ja aasialaisiin makuihin.
Muuta ohjelmaa toteutetaan ympäri Turkua koko ruokaviikkojen ajan: Luonnonyrttikävely Pomponrahkalla, lisäksi Maisemakävelyt Ruissalossa tutustuttavat villiyrtteihin ja monipuoliseen luontoon 17.5. ja 20.5. Luvassa on myös Magni Mundin Ruokakulttuurikierros 7.6. Suolasilakasta Michelin-tähteen. Kirkkopuiston terassilla on Chyden ruoka-aiheinen visa 9.6. ja Viinipuisto 13.–14.6. Unican kulmassa taas on tarjolla ”pieni pala Italiaa” Ruokaviikkojen aikana lauantaisin 31.5, 7.6. & 14.6.
Koko ohjelmisto luettavissa Turun Ruokaviikkojen kotisivuilta.