Samuli Halla, Stigair. Kuva: Rami Saarikorpi

04.12.2023

Valon polku -valotapahtuma täyttää Turun keskustan 6.–9.12. 

Valon polku on Turun kaupungin toteuttama valotaidekokonaisuus, joka käynnistyy itsenäisyyspäivänä suurella, lauantaihin asti jatkuvalla valotapahtumalla. Tapahtumaan odotetaan yli 200 000 kävijää. Liikenneruuhkien välttämiseksi tapahtumakävijöiden toivotaan saapuvan keskustaan jalan tai bussilla. Autoilijat voivat hyödyntää pysäköintialueilta järjestettyjä liityntäkuljetuksia. 

Tapahtuma-aikaisia liityntäkuljetuksia on kolmelta keskustan ulkopuoliselta pysäköintialueelta. Kuljetukset järjestetään busseilla ja Jokke Jokijunalla.

Veritas Stadion, Blomberginaukio

Fölin tapahtumalinja 102 liikennöi Veritas Stadionin ja Kauppatorin välillä 15 minuutin välein klo 17–21.Linja 102 on normaalia Fölin liikennettä eli siinä kelpaavat kaikki Fölin liput ja matkan voi maksaa myös lähimaksulla tai käteisellä.

Pysäköinti Veritaksen pysäköintialueella on ilmaista klo 17 jälkeen.

Turun yliopisto, Vatselankatu 2

Jokke Jokijuna kuljettaa autoilijoita Vatselankadun pysäköintialueelta Hämeentietä pitkin Tuomiokirkolle ja takaisin noin puolen tunnin välein klo 17–20.30. Yhteys toimii säävarauksella, sillä kovalla lumi- tai vesisateella jokijuna ei pääse liikkeelle.

Pysäköinnin hinta Vatselankadulla on 6 euroa/auto ja siihen sisältyy kaikkien autossa matkustavien edestakaiset kyydit (max. 5 henkilöä). Kyytiin pääsee näyttämällä pysäköinnin suoritusmaksua e-parking sovelluksesta.

Viherlassilan piha, Alakyläntie 2–4

Yhteiskuljetukset Viherlassilan pysäköintialueelta Linnankadulle, Kansallisen kirjakaupan kohdalle ja takaisin, kulkevat noin 20 minuutin välein klo 17–20.30. Viimeinen lähtö keskustasta Viherlassilaan on klo 20.45.

Pysäköinnin hinta Viherlassilan pysäköintialueella on 6 euroa/auto ja siihen sisältyy kaikkien autossa matkustavien edestakaiset kyydit (max. 5 henkilöä). Kyytiin pääsee näyttämällä pysäköinnin suoritusmaksua e-parking sovelluksesta.

Liityntäpysäköintialueet kartalla: https://opaskartta.turku.fi/IMS/?mid=48432

Valon polun kaikki teokset, teosten sijainnit ja ohjelmatiedot löytyvät sivuilta www.turku.fi/valonpolku.