29.11.2023

Suuri Piparkakkukilpailu alkaa 2.12. keskustassa

Turun keskustan joulun tunnelmasta nauttiville on lauantaista 2.12. alkaen tarjolla herkullinen ajanviete, kun Suuri Piparkakkukilpailu starttaa! Taideteoksia pääsee ihailemaan yhdeksässä eri sijainnissa keskustan sydämessä. Mukana muun muassa Smör, Tårget ja MBakery. Jokainen kisaan osallistuva on pistänyt parastaan ja nähtävillä on muun muassa kanta-asiakkaista, kauppahallista ja teatterimaailmasta inspiraationsa saaneita teoksia. Suuri Piparkakkukilpailu on taidepläjäys kaikille jouluisten makujen ja muotojen ystäville. 

Piparkakunmakuiselle kierrokselle pääsee helposti seuraamalla Turku Centerin Instagramista löytyvää karttaa. Jokainen pääsee myös halutessaan äänestämään suosikkiteostaan netissä. Teokset ovat nähtävillä 17.12. asti, jonka jälkeen jouluviikolla julkistetaan ja palkitaan eniten ääniä saanut piparkakkutaideteos kunniakirjalla ja pokaalilla. Teoksia katselemaan mennessä kannattaa tarkistaa liikkeiden aukioloajat.

Turku on erinomainen ruokakaupunki, jossa järjestetään lukuisia ruokaan ja ruokakulttuuriin liittyviä tapahtumia ja elämyksiä. Suuri Piparkakkukilpailu täydentää ruokakaupunki Turun talvikauden tarjontaa.

– Piparkakkukisa sopii ruokakaupunki Turkuun kuin Petterille punainen nenä. Perinteetkin alkavat aina jostain ja kisasta on tarkoitus tehdä jokavuotinen elämys ilahduttamaan keskustan kävijöitä, kertoo Turku Centerin toiminnanjohtaja Kirsi Eronen.

Myös kisaan osallistuvat odottavat innolla kisan alkua.

– Turku on ympäri vuoden ruokakaupunki ja on hauskaa, että näin joulun aikaan tarjolla on myös silmänruokaa kaupunkilaisille. Olemme ottaneet innolla vastaan piparkakkuhaasteen ja tavoitteena on tietysti voitto, sanailee Smörin ravintolapäällikkö Veera Vahtera.

Suuri Piparkakkukilpailu on Turku Centerin yhdessä jäsenyritysten kanssa järjestämä hyvän mielen elämys kaikille keskustan kävijöille. Mukana kisassa ovat seuraavat toimijat:

  • Ravintola Tårget, Linnankatu 3
  • Ravintola Smör, Läntinen Rantakatu 3
  • Bar Edison, Kauppiaskatu 4B
  • Original Sokos Hotel Wiklund, Eerikinkatu 11
  • Ravintola Deliberi Hansakortteli
  • Åbo Svenska Teater, Hansakortteli
  • Beyond Retro, Hansakortteli
  • Hallin Herkku, Kauppahalli 
  • MBakery – Piece of Cake, Kauppahalli